Атанас Скатов от Сливен е един от кандидатите в проекта „Стани изследовател с National Geo­graphic Chan­nel”. Еxplore Bul­garia e проект, който има за цел да представи познати и не толкова познати красиви кътчета от уникалната българска природа и история, през погледа на четирима изследователи на National Geo­graphic Chan­nel Bul­garia, пише в страницата на проекта. С тяхна помощ ще бъдат заснети шест епизода по дванадесет минути, които ще покажат гледки от природата на България и ще поставят четиримата герои в интересни премеждия и вълнуващи преживявания. Сериите ще представляват хибриден формат между документален филм и риалити и ще бъдат излъчени в праймтайма по NGC България.

Вече има над 800 кандидат-​изследователи, изборът ще стане след гласуване в интернет за всеки един от тях. Първите десет ще имат възможност да бъдат оценени от организаторите на проекта и двама ще бъдат включени в заснемането на епизодите” – каза за Дарик Наско.

Гласуването за Наско Скатов може да стане чрез Фейсбук или чрез линк в сайта му.

Д-​р Атанас Скатов е 35 години, от Сливен. Средното си образование е завършил в Сливен, висше в Аграрен университет Пловдив — магистър по Растителна защита, първенец на випуска за 2001г. Следва докторат в Берлин, Германия — доктор на селскостопанските науки 2005г. Работил е като научен сътрудник в институти в България и Германия, като университетски преподавател в София и като мениджър и ръководител в частния сектор на България и Германия.

Преди 2 години напуска работа и се посвещава изцяло на планината и опазването на природата, занимава се активно със спорт, свързан с планината и природата като цяло.

През 2013 г., за по-​малко от 12 месеца Наско покори първенците на Африка, Европа и Южна Америка и достигна до 6900 м. на връх Ленин в планината Памир.

Има над 20 научни публикации в областта на растителната защита и то за взаимодействията между растения, насекоми и околна среда.