4x8000x140days4 х 8000 х 140 дни х Атанас Скатов

Pipe System и Атанас Скатов ви канят на П Р Е З Е Н Т А Ц И Я на Атанас Скатов по случай първото българско изкачване на 4 върха над 8000 метра в една календарна година в рамките на 140 дни през 2019 г. Заповядайте на 03.12.2019 (вторник) от 19:00 часа в Дома на киното да изкачваме най-високите върхове на нашата планета!

Връх Кангчендзьонга, 8586m, 15 май 2019
Връх Гашербрум I, 8080m, 12 юли 2019
Връх Гашербрум II, 8034m, 18 юли 2019
Връх Дхаулагири, 8167m, 03 октомври 2019

Може ли човек, който никога не е ходил на планина, никога не е спортувал и до 2012 г. е виждал сняг само през прозореца, при това от 8 години е на растителен режим на хранене, да изкачи 11 върха над 8000 метра и Седемте континентални първенци?
Феномен в алпинизма? Случайност? Грешка? Трудолюбие, Вяра или Упоритост? Воля или Лудост?
Как може човек без никакви знания и умения в алпинизма да постигне изключително високи резултати за България? Абсолютно сам, без треньори, водачи, консултанти, съветници, наставници и всякаква вид друг помощ и курсове в планинарството и алпинизма.
Как се изкачват 4 върха над 8000 метра в рамките на 140 дни?
Човекът, мотивирал хиляди да сбъдват мечтите си и да водят здравословен и природосъобразен начин на живот, както и да пазят планетата чиста.
Защо го прави и какво го мотивира да продължава?
Каква е каузата и мисията му?

Ако искате да получите отговори на всички тези въпроси, както и да зададете Вашите въпроси лично към Атанас Скатов, заповядайте на
03.12.2019 година (вторник) от 19.00 часа в Дома на киното в гр. София на презентацията на Атанас Скатов. Първият и единствен българин изкачил:
• 11 върха над 8000 метра;
• 4 върха над 8000 метра в една календарна година, само за 140 дни;
• Седемте континентални първенци Seven Summits;
• Връх Еверест по Северния и Южния маршрут;
• Най-бързо българско изкачване на 1 ,2, 3, 4, 5, 7 и 10 върха над 8000 метра.
Автор на книги, продуцент на филми, мотивационен лектор, изнесъл над 200 лекции и презентации в България и чужбина, агроном по растителна защита, ентомолог, природозащитник.

Входът за събитието е дарение и всеки може да дари колкото желае. Събраните средства ще служат за завършване на втория проект на Атанас Скатов за изкачване на 14-те осемхилядника, както и за засаждане на дървета от фондация „Да спасим планетата“. Остават 4 върха до завършване на Хималайската корона и България да има свой представител в елитната група.
Сумата, която желаете да дарите може да преведете по следните начини:
1. Дарение чрез PayPal:
drskatov@gmail.com
2. Дарение към Планински клуб Чомолунгма, организатор на експедициите на Атанас Скатов:
Банкова сметка:
Токуда Банк АД, IBAN BG31CREX92601055145401
Сдружение Планински Клуб „Чомолунгма“

3. Дарение по сметка на Атанас Скатов:
Банкова сметка:
Уникредит Булбанк, IBAN: BG75UNCR70001521430722
Атанас Скатов

4. Кутия за дарения
На събитието на 03.12. в Дома на киното ще има кутия за дарения и всеки, който желае може да дари и на място.

Поради ограничение на седалките в киното, моля да напишете трите си имена и да ги изпратите на емайл drskatov@gmail.com за запазване на място в залата. Всеки ще получи билет на входа.
Местата в залата са ограничени до 278 броя и ще се резервират до изчерпването им. Всеки ще получи сертификат за направеното от него дарение.
Който желае може да получи и фактура за преведената сума, само трябва да си даде данните по емайла.
Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър и по-чист свят!
Save the planet foundation.

Еко експедиция Дхаулагири 2019

Алпинистът Атанас Скатов с рекорд от 4-ти осемхилядник за тази година.

Българският алпинист Атанас Скатов изкачи четвъртия си осемхилядник за тази година – вр. Дхаулагири в Непал и подобри националния рекорд до момента (3 върха за една година). С височината си от 8167 м., Бялата планина (в превод от санскрит) се нарежда на седмо място сред 14-те осемхилядника на нашата планета.
На 3 октомрви в 11:56 българско време Скатов изпрати съобщение от СПОТ устройството си (тракер), че е на върха. Щурмът от последен лагер до върха е продължил почти 19 часа…
Към атака на върха са се отправили в началото около 40 алпиниста от различни експедиции, но до върха са достигнали 7 човека. Еко-експедиция “Дхаулагири 2019” тази година беше съпроводена с много динамични промени на климатичните условия – обилни дъждове, ежедневни снеговалежи, вятър и слънце. Това доста затрудни аклиматизацията на Скатов, който успя да направи само една ротация по височинните лагери и атакува върха веднага след това, за да се възползва от последните хубави дни преди предстоящите ветрове.

Вр. Дхаулагири е четвърти осемхилядник за Атанас Скатов, който успя да постигне в рамките на под 150 дни, след като изкачи по-рано на 15 май вр. Канчендзьонга и след това през юли вр. Гашербрум 1 и вр. Гашербрум 2 в Пакистан. Той е 10-ти връх за него от втория му проект за изкачване на 14-те осемхилядника на планетата без консумация на животинска храна. До края на проекта остават за изкачване още 4 осемхилядника – върховете К2, Броуд Пик, Нанга Парбат и Шиша Пангма.

С това си изкачване Скатов става и първият българин с 11 изкачени осемхилядника (вр. Еверест е качвал 2 пъти).

През 2017 г. алпинистът успя да стане и първият българин завършил проект за изкачване на 7-те континентални първенци на планетата (Seven Summits Vegan) отново с растителен режим на хранене.

С двата си проекта за изкачването на най-високите върхове на планетата на растителен режим на хранене, алпинистът Скатов иска да алармира обществеността за опастностите, които глобалното затопляне носи на човечеството. Със снимките си от последните експедиции той показва нагледно как са се стопили ледници, как са изчезнали езера и какви огромни промени са настъпили във високите планини. С проекта си той показва на практика, че с намаляване на консумацията на животински продукти е възможно да се постигат високи спортни постижения и да се помогне на планетата да оцелее за бъдните поколения. За усилията си, които полага в тази насока вече 8 години, Атанас Скатов беше награден и с наградата “Зелена личност на годината” за 2019 г. от b2b media group.

Еко-експедиция Дхаулагири се осъществява с финансовата подкрепа на Генералния Спонсор “Пайп Систем”,
както и на спонсорите: Община Варна, NBS Maritime, Клиника “Ралев Дентал” и магазини “Sport Box” и АLPI.
Скъпи приятели, фенове, симпатизанти,

Трябва да се върнем отново към Майката-​природа. Тя ни дава живот, храни нас и нашите деца и трябва да я опазим да го прави и за нашите внуци и поколенията след нас.

Нека заедно да направим света едно по-​добро място за живеене! Нека в това място сбъдваме мечтите си с лекота. Нека повярваме в силите си и сътворим нашето бъдеще чрез нашите мисли и действия днес!

Който желае може да направи своя финансов принос с каквато сума е по силите му по изброените по-​долу начини или да сподели този текст, за да достигне до повече хора.

1Дарение чрез Pay­Pal:

drskatov@gmail.com

2Дарение към Планински клуб Чомолунгма, организатор на експедициите на Атанас Скатов:

Банкова сметка:

IBAN BG31CREX92601055145401

Токуда Банк АД,

Сдружение ПК „Чомолунгма“

3Дарение по сметка на Атанас Скатов:

Банкова сметка:

Уникредит Булбанк, IBANBG75UNCR70001521430722

Атанас Скатов

4Наложен платеж чрез Еконт:

Атанас Георгиев Скатов

Офис на Еконт, Аксаков гр. Сливен