Актуално2018-12-28T17:57:10+00:00

ТРЕКИНГ ДО БАЗОВ ЛАГЕР НА КАНГЧЕНДЗЬОНГА С АТАНАС СКАТОВ ПРЕЗ АПРИЛ 2019Г

Планински клуб Чомолунгма Сливен Ви кани на трекинг до Базов лагер на Кангчендзьонга с Атанас Скатов през април 2019г

Програма на пътешествието в Непал с Атанас Скатов

Връх Канчендзьонга със своите 8586м е третия по височина на планетата. От Санскрит се превежда като „Петте съкровища на великия сняг“. Представляват 5 върха, три от които са над 8000 метра. Районът на Канчендзьонга е изключително красив и много по-​малко посещаван от другите високи върхове в Непал. Въпреки, че е само 260 метра по-​нисък от Еверест, се посещава много малко. Климатът и релефа са много сурови, а върха много по-​труден за изкачване. В района се среща снежен леопард и други защитени видове животни.
На трекинга до базов лагер и обратно се нощува само в палатки.

Тръгване от София на 23 април за Катманду, Непал

Ден Програма Ден Настаняване

1 Кацане в Катманду и трансфер до хотелаl (1,350m) 3-​Apr-​19 Хотел: BB Plan

2 Разглеждане на Катманду, брифинг, подготовка 4-​Apr-​19 Хотел: B/​D

3 Полет от Катманду до Бадрапур и с джип до Пидим 5-​Apr-​19 хижа: B/​L/​D

4 Пътуване с джип до Канденба 6-​Apr-​19 хижа: B/​L/​D

5 Трекинг до Khe­wang (1,740m) : Camp­ing 7-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

6 Трекинг до Yam­phudin (2,080m) : Camp­ing 8-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

7 Почивка в Yam­phudin : Camp­ing 9-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

8 Трекинг до Tor­tong (2,995m) : Camp­ing 10-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

9 Трекинг до Tseram (3,870m) : Camp­ing 11-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

10 Трекинг до Ram­che (4,580m) : 3 оставане на 3 нощи за аклиматизация : Camp­ing 12-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

11 Аклиматизация в Ram­che (rest day) : Camp­ing 13-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

12 Аклиматизация в Ram­che (rest day) : Camp­ing 14-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

13 Трекинг до Glac­ier Camp (4,890m) : Camp­ing 15-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

14 Трекинг до Базов лагер на Канчендзьонга– 5,143m) : Camp­ing 16-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

15 Почивка на базов лагер 17-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

16 Трекинг до Ram­che : Camp­ing 18-​Apr-​19 палатка: B/​L/​D

17 Трекинг до Tor­tong : Camp­ing 19– Apr-​19 палатка: B/​L/​D

18 Трекинг до Yam­phudin : Camp­ing 20– Apr-​19 палатка: B/​L/​D

19 Трекинг до Khe­wang : Camp­ing 21– Apr-​19 палатка: B/​L/​D

20 Трекинг до Khan­denba 22– Apr-​19 хижа: B/​L/​D

21 С джип до Bhadra­pur & трансфер до хотел 23– Apr-​19 хотел: B/​L/​D

22 Полет от Bhadra­pur до Kath­mandu & трансфер до хотела 24– Apr-​19 хотел: B/​L

23 Свободен ден в Катманду 25– Apr-​19 хотел B

24 Трансфер до летището и полет към България 26– Apr-​19 закуска

Цена: 2700 USD

Цената включва:
Трансфери от и до летището в Катманду;
04 нощувки в хотел в Катманду 3 звезди, на база легло в двойна стая и закуска;
Полет Катманду-​Badrapur-​Катманду
01 нощувка в Бадрапур, на база легло в двойна стая
Пълен пансион по време на трекинга (закуска, обяд и вечеря).
Спане в палатки пo двама човека в палатка;
Разрешително за парковете, трекинг разрешителни;
Всички транспортни средства в Непал;
Английско говорещ водач;
Носачи, готвач и персонал;
Празнична вечеря в Катманду;
Разглеждане на забележителностите в Катмнду;

Цената не включва :
Самолетен билет до Катманду и обратно;
Над 4 нощувки в Катманду се заплащат;
По време на престоя в Катманду: обяд и вечери (около 10 долара), алкохол, телефони, Непалска виза US40 на човек,
Застраховка,
Лична екипировка,
Лекарства,
Бакшиши,
Телефон, пране, бутилирана вода,
Спален чувал и други лични принадлежности
Всички други разходи, които не са включени в „Цената включва“

Забележка: Самолетният билет София-​Катманду-​София е на цена около 1000 лева в момента. Требва да бъдем в Катманду на 3април 2019г. Връщане в България съответно на 26 април в зависимост от полета.

Записване: колкото може по-​бързо! Авансово плащане 50% до 20.01.2019. Другите 50% до края на февруари 2019г

Пътешествието е част от експедицията на Атанас Скатов за изкачване на връх Кангчендзьонга, 8586м, третия по височина на планетата, който се намира на границата между Непал и Индия. От България до базовия лагер на Кангчендзьонга ще бъдете заедно с Атанас Скатов, изкачени 7 върха над 8000 метра, а на връщане ще има непалски водач, говорещ английски език, включително до Катманду.

В цената на пътешествието до Базов лагер на Канчендзьонга са включени още:
– Консултации с Атанас Скатов за екипировката и целия трекинг;
– Провеждане на 3 трекинга през февруари и март с водач Атанас Скатов из българските планини;
– Всеки участник ще получи като подарък книгите на Атанас Скатов, издадени до момента;

За повече информация и въпроси може да се свържете с Атанас Скатов на тел. 0876325860, както и на електронната му поща drskatov@gmail.com
http://​qomol​ungma​.com/

Трекинг до Кангчендзьонга 2019

Скъпи приятели, фенове, симпатизанти,

Всеки ден ме питате: „Кой е следващия връх?“, „Кога заминавам?“ „Есента кой връх ще изкачвам?“ „Какви са ми плановете за новите върхове?“

Благодаря на всички, че сте толкова заинтересовани и следите с интерес развитието на проекта ми. За да не отговарям на всеки поотделно, ще използвам възможността да Ви разкажа в детайли как стоят нещата и какво е актуалното състояние на проекта ми.

За да продължа с втория си проект и да изкача всичките 14 върха над 8000 метра, са необходими финансови средства. Последните 7 години, от 2012 насам, съм посветил на моята кауза да изследвам дали липсата на животинска храна в менюто ми е полезно или вредно за здравето, като се натоварвам на максимална степен както физически, така и психически и затова избрах височинния алпинизъм.

Експериментът представлява тестване на човешкия организъм при висока степен на физическа и психическа натовареност без употреба на храна от животински произход. Най-​важно е да разбера дали този режим на хранене е подходящ за нас хората в дълготраен план, защото по този начин ще можем да намалим значително консумацията на животни, което е свързано не само с много предимства и ползи за здравето на човека. Тук става въпрос да предпазим планетата от глобално замърсяване и намиране на изход с изхранването на постоянно увеличаващата се популация от хора на планетата Земя.

Друга цел на проекта е да изследваме собственото си тяло и да открием кое е най-​добре за него, като се опитаме максимално да опазваме околната среда и да живеем в хармония със себе си и природата. Да вярваме в себе си и в силата на нашите възможности.

Първият ми проект с изкачването на „7-​те континентални първенци“ приключи успешно и станах първия българин с това постижение, както и първия веган в света. От втория ми проект с изкачването на „14-​те осем хилядника“ съм изкачил 6 и остават още 8 върха за финализирането му.

Имам план за тази есен да замина за Хималаите, където са ми останали два върха– Шишапангма и Дхаулагири, които могат да се изкачват и на есен. Тези експедиции са скъпо начинание и не са финансово по силите ми. До момента от дарители съм събрал 3560 лева. Благодаря сърдечно на всички, които дариха средства в моята кауза не само последните 2 месеца след връх Чо Ою, но и през последните 5 години. За да замина на една следваща експедиция над 8000 метра са ми необходими още 18 000 лева. Това са цени без използване на Шерпа и изкуствен кислород, а само за сървиз на базов лагер, което е минимума да участваш в експедиция. В състояние съм да дам отчет за всеки похарчен лев от мен.

Имам огромно желание да завърша и този проект. До момента основно са ми помагали няколко частни фирми от България и Община Сливен, моят роден град.

Правил съм стотици безплатни презентации из цялата страна само, за да мога да поканя повече хора да се докоснат до това, което правя и до магията на планината. Там разказвам за моите експедиции и мотивирам хората да повярват във собствените си сили и да сбъдват мечтите и желанията си. Изключително съм щастлив и много доволен от големия брой хора, които ми пишат всеки ден, как съм променил живота им, как са започнали да спортуват, пеят, танцуват, рисуват, сбъдват мечтите си. Други са спрели да се хранят с месо и животински продукти, замисляйки се за опазването на нашата планета от замърсяване и здравословен начин на живот. Това за мен е най-​големият успех в моя живот– да помагам на хората и да променям живота им в положителна посока!

Тук искам да благодаря на всички, които си закупиха от моите книги. Първата книга вече се изчерпа и са останали единични бройки. От другите две книги също са останали съвсем малко бройки. Всеки ден получавам отзиви за книгите ми и това ме зарежда допълнително с енергия и любов и ми дава сили да продължа напред. Благодаря за големия интерес и за доверието.

Имам желание, сили, вече и голям опит да завърша и втория ми проект. След 16 експедиции по света за 6 години, 8 от тях на върхове над 8000 метра, се чувствам физически и психически подготвен. Тренирам всеки ден всеотдайно и съм се посветил на постигането на тази цел с цялата си душа и сърце. До момента в света едва 39 човека са изкачили всичките 14 върха над 8000метра. България има богат опит в алпинизма и заслужава да има свой представител в тази елитна класация. Готов съм, ако е казала Силата, да стана първия българин изкачил най-​високите върхове на планетата. Нека България се запише в картата на световния алпинизъм и се увенчае с „Хималайската корона“.

За да развея българският флаг на останалите върхове, разчитам на вашата подкрепа. Надявам се, че съм достигнал до вашите сърца. Вярвам в добронамереността на българина и желанието му за успех. Ще се чувствам много вдъхновен и окрилен, ако знам че зад мен стоят голяма част от българите. Нека заедно продължим напред и нагоре към върховете!

За 2019 година е запланувано изкачване на два или три върха над 8000 метра. В зависимост от събраната сума, ще бъде решено колко и кои върхове да бъдат изкачени. Общата сума за успешно изкачване на останалите 8 върха над 8000 метра без използване помощта на Шерпа и изкуствен кислород, възлиза на 77 000 евро. Ще е жалко ако поради липсва на финансови средства се прекрати проекта. Станете съпричастни към тази важна за опазването на нашата планета мисия. Нека бъдещите поколения живеят на едно по-​хубаво място и сбъдват мечтите си с вашата помощ. Бъдете пример за благородство и загриженост за нашия дом– планетата Земя.

Всеки дарил сума над 200 евро ще получи подарък– първите три книги на Атанас Скатов с посвещение и автограф от автора.

Дарител над 500 евро получава трите книги с посвещение и автограф от автора, тениска с логото на проекта, диск с филма на Скатов „ Експериментът Скатов“ и еднодневно изкачване на връх в България по избор с Атанас Скатов.

Спонсор дарил над 1000 евро ще получи активен банер в сайта www​.atanasska​tov​.com в раздел Partners.

Спонсор дарил над 5000 евро ще получи брандиране на екипировката за експедициите през 2019г.

Генерален Спонсор дарил над 20 000 евро на година ще получи цялостно брандиране на екипировката на Атанас Скатов, реклама в книгите, които пише към всяка експедиция и реклама във филмите, които ще бъдат заснети към експедициите.

Трябва да се върнем отново към Майката-​природа. Тя ни дава живот, храни нас и нашите деца и трябва да я опазим да го прави и за нашите внуци и поколенията след нас.

Нека заедно да направим света едно по-​добро място за живеене! Нека в това място сбъдваме мечтите си с лекота. Нека повярваме в силите си и сътворим нашето бъдеще чрез нашите мисли и действия днес!

Който желае може да направи своя финансов принос с каквато сума е по силите му по изброените по-​долу начини или да сподели този текст, за да достигне до повече хора.

1Дарение чрез Pay­Pal:

drskatov@gmail.com

2Дарение към Планински клуб Чомолунгма, организатор на експедициите на Атанас Скатов:

Банкова сметка:

IBAN BG31CREX92601055145401

Токуда Банк АД,

Сдружение ПК „Чомолунгма“

3Дарение по сметка на Атанас Скатов:

Банкова сметка:

Уникредит Булбанк, IBANBG75UNCR70001521430722

Атанас Скатов

4Наложен платеж чрез Еконт:

Атанас Георгиев Скатов

Офис на Еконт, Аксаков гр. Сливен