Първа българска зимна експедиция за изкачване на връх К2, 8611м.

Скъпи приятели,

Моята седма книга, върху която работих седем години, е за изкачването ми на „Седемте континентални първенеца“. В нея, чрез моите дневници, описвам подробно откъде започна всичко и как са протекли експедициите от първия ми проект. Освен върховете от Седемте първенци, съм разказал и за експедицията си на връх Ленин, която изигра решаваща роля в израстването ми на височинен алпинист. А изкачването ми на връх Еверест описвам подробно – както по северния маршрут от Тибет, така и по южния от Непал – като ги съпоставям ден след ден, за да се придобие по-пълна представа и за двата. Освен за експедициите си, в книгата разказвам и какво може да се разгледа и посети след тях в околностите.

С всяка моя книга съм особено благодарен и много щастлив, когато тя излезе от печат, но това е книгата, за която съм си мечтал от първата ми експедиция. Книгата, която ще мотивира всички мечтатели като мен да променят света към по-добро и ги накара да вярват, че всичко е възможно!

https://atanasskatov.com/knigi/

Книгата е с размери 230 на 290 мм, цветна, 670 страници, с над 650 авторски снимки, твърди корици, шита, 3 кг.

При закупуването на една книга директно от автора, подпомагате със 7 метра първото българско зимно изкачване на втория по височина връх на планетата К2, 8611м, който е и единствения осемхилядник не изкачен при зимни условия.

Парите за книгата, както и дарения за експедицията може да направите към Планински клуб Чомолунгма, организатор на всички експедиции на Атанас Скатов.

Банкова сметка:

Токуда Банк АД,
IBAN BG31CREX92601055145401

Сдружение Планински клуб Чомолунгма

Също така може да ползвате и PayPal сметката drskatov@gmail.com или Revolut

Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър и по-чист свят!

 

За последните 7 години станах първият българин изкачил най-високите континентални върхове на нашата планета („Seven Summits“), както и 10+1 от общо 14 на брой съществуващи осемхилядника на земята (Еверест два пъти по различни маршрути).

По-важното, което бих искал да подчертая, всъщност е, че постиженията ми са вследствие на борбата, която водя в подкрепа запазване на околната среда, намаляване на глобалното затопляне и редуциране на вредните емисии, посредством водене на природосъобразен начин на живот и ограничаване консумацията на животинска храна. В продължение на 8 г. с цел да покажа, че растителния режим на хранене е подходящ за човешката раса, осъществявам експеримент като тествам собствената си физика и психика, поставяйки ги на предела на човешките възможности, изкачвайки най-високите върхове на планетата.

За мен е важно всеки да се храни според вътрешните си убеждения, морал и ценностна система, без да натрапва собствената си визия. Единствено се опитвам да изложа действителната фактическа обстановка, а именно нарастването на населението в световен мащаб и намиране на изход във връзка с изхранването му. Така или иначе селскостопанските площи не могат да нарастват безкрайно, а по-голямата част от тях са предназначени за отглеждана храна за животните. Другият много важен факт е, че разрушаването на озоновия слой се дължи най-вече на метана, който се отделя от храносмилателната система на животните, които освен това са и голям консуматор на питейна вода и замърсяват почвите и водата.
Отделно от това, с цел подпомагане запазването на околната среда през 2019г. учредих фондация „Да спасим планетата“, чиято първоначална инициатива е засаждане и възстановяване на горски насаждения.

За приключване на втория ми проект, който е без прецедент в света, остават 4 върха над 8000 метра- Шиша Пангма, Броуд пик, К2 и Нанга Парбат.
Ако желаете да допринесете България да има свой пръв представител на световно ниво, изкачил 14-те осемхилядника на нашата планета („Хималайската корона“), моля да дадете своя финансов принос като извършите дарение, каквото Вие прецените по размер. Може да го направите по някой от следните начини изброените по-долу, а именно:

1. Дарение чрез PayPal: drskatov@gmail.com

2. Дарение към Планински клуб Чомолунгма, организатор на експедициите на Атанас Скатов:
Банкова сметка: Токуда Банк АД,
IBAN BG31CREX92601055145401

3. Дарение по сметка на Атанас Скатов:
Банкова сметка: Уникредит Булбанк,
IBAN: BG75UNCR70001521430722

Не на последно място, може да подкрепите проекта и каузата ми, като закупите мои книга/и, тениска/и или DVD филм/и и така да зарадвате себе си, Вашия колектив или Ваши близки и познати. За целта може да използвате страницата „Книги“.
4x8000x140daysСкъпи приятели, фенове, симпатизанти,

Благодаря Ви за отделеното внимание и за подкрепата, която ще окажете.
Оставам на Ваше разположение за въпроси и коментари.

Вече 7 години показвам на хората с действията си, че биха били здрави и работоспособни дори ако намалят с 50% консумацията на животински продукти. Много ми се иска с действията си да покажа на хората, че здравето е въпрос на правилен режим на хранене, на подходяща физическа активност и здрав дух.
Ние като общество сме отговорни за средата, в която живеем! Планетата Земя е едно прекрасно място и единственото, което познаваме подходящо за живот. Нека го запазим чисто. Надявам се всеки един от нас да осъзнае решаващата си роля в този процес с малките, ежедневни действия, които може да предприеме и които могат да доведат до голямата така нужна ни спешна промяна!
Времето е много кратко. Мерките трябва да са спешни и незабавни.
Аз за себе си съм решил и продължавам напред. Много се радвам, че всеки ден много хора ми пишат, че са намалили животинската храна или изцяло са преминали на растителен режим на хранене, че са почнали да спортуват и да са сред природата. Това ми дава сили когато е трудно там горе в ледената пустош сред ветровете да не се отказвам. Имам цел, мотивиран съм и ще направя всичко, което е по силите ми да стигна до края.

Заедно напред и нагоре към върховете за един по-добър и по-чист свят!
Save the planet!