Опитай се да сбъднеш мечтите си, защото иначе съдбата ще те застави да ги изпълниш. Така се случва с Атанас Скатов, който след труден период в личния си живот буквално зарязва всичко, взима си раницата и поема по своя път – към високото.

Атанас е закърмен с любов към природата и пътешествията още от дете. Преоткрива влечението си към планините, когато през 2011 г. за пръв път преминава маршрута Ком-​Емине. Оттогава насам изминава три пъти трасето, изкачва първенците на Европа, Африка и Южна Америка, проповядвайки проекта си „Изкачване на Седемте континентални първенци на нашата планета без консумация на животинска храна и използване на изкуствен кислород“. Инициативата му има за цел да докаже, че човек може да води пълноценен живот без консумацията на месо и животински продукти.

Атанас се обърна към всички онези, които планината балансира, успокоява и изпълва с любов, с молба да му помогнат да покори Еверест. В подготовката си за изкачването той има нужда от жизненоважни хранителни вещества и екипировка, които да му помогнат по стръмния път към сбъдване на голямата му мечта.

„Казвам се Атанас Скатов и едно от най-​ценните неща за мен в този живот е природата и нашето хармонично взаимодействие с нея. В един момент от живота си открих колко е добре ми се отрази по-​намалената консумация на животинска продукция и бих желал повече хора да имат тази информация.

Така създадох проект за изкачване на Седемте континентални първенци на планетата без консумация на животинска храна и изкуствен кислород и с реализирането му искам да докажа, че веганството е съвсем нормален начин на хранене. За изпълнение на проекта ми са нужни финанси, а също и екипировка и специализирани био-​продукти.

Чрез ефира на „Ангел парк“ се обръщам към собствениците на био-​магазините, които като мен вярват, че веганството е пълноценен начин на живот. Имам нужда от продукти, с които да осъществя моя преход до Еверест и вие може да ми помогнете, заедно да докажем колко е важно да слушаме организма си и да му даваме точните продукти, от които той има нужда.

Обръщам се и към онези, за които планината е начин на живот, друга гледна точка и място, в което душата им се чувства добре – с ваша помощ мога да докажа, че човешките възможности са неограничени и да напомня на околните колко е важно планината да присъства в живота им.

В „Ангел парк“ открих душата си, споделих мечтата си и вярвам, че ангелът ми ще ме открие“.